27-08-2014

Ontbijt, koffie & lunch bij Pampalini – Utrechts nieuwe huiskamer

Pampalini doet aan dag-horeca. Op bezoek in de Wittevrouwenstraat zie je een strakke inrichting met Perzische accenten; Pampalini wordt door twee Iraanse broers gerund.  Aan zeven tafels serveren zij ontbijt, koffie en lunch.  

Het geheel ademt een verantwoorde huiskameratmosfeer. In de zaak staan drie rozerode fauteuils en je kunt ook aan de muurbar zitten. Elke maand hangt er nieuwe kunst aan de wand, deze maand mooie zwart-witfoto’s. 

Achter de counter staat broer Behnam zorgvuldig broodjes, salades, soep en ander lekkers te assembleren. De ontvangst is hartelijk en alles is vers, vers van de Pers: broodjes met zelf gemaakte salades, blaadje munt erbij, beetje paprika over de feta, en voilà: zo tovert hij onder begeleiding van zijn glimlach en diepbruine ogen iets moois voor je neus.

pampalini

De broers Behnam en Ramin noemden hun zaak Pampalini, naar een Pools stripfiguurtje uit de studio Filmów Rysunkowych, wie kent ze niet.

Studenten, die boffen. Ze krijgen vijfentwintig procent korting op alles, zodat de toch al zeer schappelijke prijs naar bodemwaarden zakt. Gevraagd naar hun business-model antwoordt Behnam dat ze goede kwaliteit (vers dus) en kwantiteit (meer dan genoeg dus) willen combineren met Joeniek Selling Pojnts: de koffie, de sinaasappels, en de carrotcake. Dat klopt helemaal, de koffie is van een sterk bekend merk, de sinaasappels zijn gemaakt van vloeibare zon, en de worteltjestaart, de worteltjestaart….. Het Konijn Uit De Grap zou voor de grap deze worteltjestaart eens moeten proberen. Dan herziet hij zijn mening wel.

Dus hopelijk zien we in de toekomst hordes studenten en studentes die, afgezien van de ogen van de broers, op zoek zijn naar Perzisch getint lekkers, weinig betalen en de kleine marge opkrikken naar verantwoord resultaat, want het is de broers volledig gegund. En ons ook, want als je dit vergelijkt met slappe automatenkoffie en een ‘s morgens klaargemaakte dubbele boterham met zweetkaas doe je jezelf een groot genoegen door hier aan te schuiven.

Dus: join the brothers in de Iranese huiskamer en maak een extended family!