03-09-2014

Verantwoorde beachvibe bij Loft88 – Utrecht

Loft88 kan een aantal schijnbare tegenstellingen overbruggen: verantwoorde ingrediënten en toch niet duur, een stadse sfeer en toch ‘buiten’, midden in het land en toch een beachvibe.

Die verantwoorde ingrediënten waren belangrijk bij ons voorgerecht bestaande uit olijven, kazen en harde en zachte worsten, begeleid door een fris groentje. Je weet: ‘wie worst eet of een weduwe trouwt, weet niet wat er eerder in is gedouwd’ dus het was een geruststellend idee dat het vlees, brood en vis van een keurige komaf zijn.

loft 88 plankje

Gemêleerd publiek
We zaten lekker buiten op het ruime, Piet Hein Eek – achtig ingericht terras waar jong en oud vrolijk door elkaar heen bewogen. Het is een prima plek om je kindjes mee te nemen, en groot genoeg om geen last te hebben van andermans grut. De bediening zet een sfeer neer van rielekste vriendelijkheid. Niet al te alert, maar dat draagt bij tot de aangename lounge-landerigheid waarin je wat kan werken, borrelen en eten.

Mocht de regen zachtjes tegen het zolderraam tikken dan kan je terecht in de loft zelf: lekker hoog, gepotdekseld en met een aangename nonchalance onder de hanebalken. Het was de eigenaarwoning van manege Groenesteijn.  Loft ligt tegen de manege aan, de Biltsestraatweg loopt aan de andere kant. Het suizen van de autobanden lijkt op het ruisen van de zee, als je je ogen dichtdoet ben je zomaar aan het strand! En dat in Utrecht!

loft 88 binnen

Geen zuinige bodempjes
We spraken met Bas. Bas weet wat verantwoord ondernemen is en wil graag een plek maken waarin iedereen zich welkom voelt. Hij kiest zijn mensen met zorg. Behalve vrouwen ook een deel mannen in de bediening, Koos,  Danny en Pieter van De Lindenhoff voor vlees, groenten en zuivel, bakker Menno voor het brood. Een bevriend sommelier heeft de wijnkaart samengesteld. De wijnen zijn daarom kwalitatief prima in orde en er worden geen zuinige bodempjes geschonken. Vanuit een doordacht concept creëert Bas een plek die staat als een huis.

Frisse noot
En dan het eten. Een uitgekiend Frans/Italiaans allegaartje. Je kan er pizza eten uit de houtoven (jaja, je proeft het verschil. Echt.) De kok houdt van citroen, in bearnaise en risotto heerst de frisse noot. De natuurlijke smaken moeten het doen, ik verwacht dat je in de keuken weinig e-nummers zult tegenkomen.

Bas mikt op mensen die de sfeer waarderen en die regelmatig terugkomen. Dus Utrechtenaren e.o.! Trek eens naar de zee en het platteland tegelijkertijd op een kilometertje of wat van de Dom en laat je onderdompelen in verwenning en ontspanning. Bonnetje declareren bij je werkgever als anti-stresssessie. Nou ja, gezien de prijs hoeft dat niet eens.

Lees meer over Loft 88