05-09-2014

Vis uit eigen wateren is ruig, vis is hot!

Culinaire festivals zijn er te pas en te onpas en in het hele land te vinden. Maar een festival waar het alleen om vis draait is een unicum.

Dit weekend is de haven van Scheveningen het podium voor de visserij. Stichting Vissch, bestaande uit 5 lekker stoere mannen, organiseert voor het eerst dit bijzondere culinaire evenement met medewerking van onder andere een heel aantal restaurants. Hun missie is om de vis uit eigen wateren onder de aandacht te brengen, zoals de schol, de kabeljauw en de harder. In plaats van de gekweekte en geïmporteerde Tilapia die nergens naar smaakt.

vissch2

Vanmiddag om 5 uur gaat het festivalterrein open waarna er tot zondagavond 10 uur een divers programma op de rol staat.

Een greep uit het programma:

Er is muziek van onder andere de Haagse band Splendid, Friends of the Family en Mik Adrian. Of wat dacht je van een workshop vis fileren? Lekker zelf aan de slag met de kakelverse vissen die zo uit de zee komen.

Kunstfotograaf Bruno van Elshout heeft een jaar lang ieder uur van de dag de Haagse Noordzeehorizon gefotografeerd. Tijdens het festival is het resultaat te bezichtigen van deze prachtige dromerige beelden.

En dan is er natuurlijk veel culinairs te ontdekken en te proeven. Zes restaurants gaan los op vis, van het simpele maatje haring tot een half kreeftje van de Big Green Egg. Catch by Simonis, Patagonia, De Dagvisser, Brasserie NL & Day by Day, Het Gouden Kalf en At Sea staan in tenten op het festivalterrein. De menukaarten zijn zo op elkaar afgestemd dat echt alle soorten vis en bereidingen te vinden zijn. Betalen gaat dit weekend heel toepasselijk in parels. Het gaat een mooi visfeest worden!

vissch3meer informatie?

Vissch Festival

Restaurants:

Catch by Simonis, Patagonia, De Dagvisser, Brasserie NL, Day by Day, Het gouden Kalf en At Sea.