21-11-2014

C.E.O baas van het vlees – Rotterdam: vleesmeesters

Ach, Katendrecht. Voormalige hoerenbuurt van Rotterdam. Tegenwoordig de plek waar Fenix Food Factory en hipster koffiebar Posse gevestigd zijn. En de plek waar de andere Fenixloods binnenkort wordt omgetoverd tot een appartementencomplex waarbij de bewoners hun eigen lofts mogen ontwerpen. Het Deliplein, waar het vroeger krioelde van de prostituees, is na een renovatie en intrek van eigenzinnige restaurants weer een gezellige plek geworden. Hoewel, toen was het misschien ook wel heel gezellig. Sinds de aanleg van de Rijnhavenbrug tussen de Kaap en de Kop van Zuid is deze wijk van Rotterdam daarnaast ook makkelijker toegankelijk voor het grote publiek. Alleen de bijnaam van de brug herinnert nog aan vergane tijden; de hoerenloper.

Op het Deliplein, waar ook De Matroos en het Meisje en Delibird zitten, zit C.E.O. baas van het vlees. Als ik Valerio op de radio zichzelf de “sneakerbaas van Nederland” hoor noemen, moet ik altijd een beetje lachen. Wie ben je dat je jezelf zo noemt? Dus toen ik hoorde van een restaurant C.E.O. baas van het vlees was ik erg benieuwd. Je hebt wel wat waar te maken met zo’n naam.

Schermafbeelding 2014-11-20 om 14.44.27

Een echte baas
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, dat doet C.E.O. ook. Lief en ik wilde bijna onze regel verbreken en zaten op de avond zelf al te bedenken wie we mee konden vragen, zodat we nog vaker hier terug zouden kunnen komen. Zo veel goede steak restaurants heeft Rotterdam volgens mij niet. Oké, L’Entrecote is ook verdomd lekker, maar als ik geen zin heb in entrecote wordt het toch echt moeilijk.

Je innerlijke carnivoor kan zich helemaal laten gaan bij C.E.O. Het begint al bij het mandje brood dat wordt geserveerd met likkepot en filet americain. Voor het hoofdgerecht is er keuze te over. Van cote de boeuf en entrecote tot ossenhaas maar ook het beroemde wagyu vlees. Van dit laatste vlees wordt beweerd dat het zo lekker smaakt omdat de runderen gemasseerd worden (wat overigens niet per se waar is, maar dat is een ander verhaal). Of het echt zo mals is als gezegd wordt weet ik niet. Voor minstens 24 euro per 100 gram was ik toch niet nieuwsgierig genoeg. Al het andere was minstens zo lekker! Er staan ook gerechten met een saus op de kaart, maar meer dan peper en zout heeft dit vlees echt niet nodig. Na een mandje brood, een voorgerecht en een hoofdgerecht was de carnivoor in mij gestild. Op deze overdaad aan ijzer kan ik weer maanden teren.

Lees meer over C.E.O baas van het vlees