28-11-2014

Bakkerswinkel 3.0 – Amsterdam

Hoewel de eerste Bakkerswinkel al in 1981 is geopend in Zoetermeer, en het imperium inmiddels 7 filialen telt in de randstad, blijft het een eigentijdse plek waar het draait om de mens, de kwaliteit en de persoonlijke noot. En die noot heeft oprichter en eigenaar Piet Hekker in al die jaren heel goed vastgehouden en doorgegeven aan zijn Bakkersmakkers.

De Bakkerswinkel is een typisch voorbeeld van een echte dagzaak, waar je van ’s ochtends vroeg tot einde middag je hart kunt ophalen aan grote café lattes of straffe espresso’s, warme croissants, dik belegde boterhammen, salades, rustieke taarten en voor de liefhebber een glaasje witte wijn. Geliefd onder een breed publiek van zzp’er tot moeders en vaders met grote kinderkarren en bijpassend kroost.

Vanzelfsprekend draait het in alle Bakkerswinkels met name om het brood. Brood dat al sinds jaar en dag van Het Vlaamsch Broodhuys komt, want hoewel de naam het doet vermoeden, in de Bakkerswinkel wordt geen eigen brood gebakken. Een ander voldongen feit is dat de Bakkerswinkels nooit ’s avonds open zijn, ondanks dat men regelmatig de late middag bezoeker met moeite de deur uit krijgt.

En juist op deze twee punten, opentijden en brood, hebben Piet Hekker en zijn kompanen besloten om het vanaf heden anders aan te gaan pakken. Het filiaal Westerpark fungeert in deze als pilot en is nu op vrijdag en zaterdagavond tot tien uur open en serveert vanaf vijf uur een zorgvuldig samengestelde ‘nose to tail’ kaart, met gerechten om te delen. Zoals het plankje met 2 soorten rillette en huisgemaakte paté of de bloedworst met gebakken appel of de hele Mont d’Or uit de oven. Net even anders dan overdag maar met de zelfde persoonlijke en kwalitatieve zorg die we van de Bakkerswinkel gewend zijn.

Rillette & brood VanMenno
Rillette & brood VanMenno
Bloedworst en gebakken appel
Bloedworst en gebakken appel
Mont d'Or uit de oven met brood en gegrilde groente
Mont d’Or uit de oven met brood en gegrilde groente

Naast deze eerste avond openstelling die dit concept nu rijk is, is ook het brood onder de loep genomen. Na een zoek- en proeftocht zijn nu alle Bakkerswinkels overgestapt op het zeer geliefde brood VanMenno. Een keuze waar ik persoonlijk heel blij mee ben, maar waar wellicht sommigen Bakkersfans het krentenbrood zullen gaan missen.

Naar het schijnt gaat er binnenkort een reuze versie van de Bakkerswinkel open in Rotterdam, we zijn benieuwd en komen zeker kijken.

Alle Bakkerswinkels bekijken? Bakkerswinkel

Brood VanMenno!