13-01-2015

Culinaire colleges – Amsterdam: de lekkerste zondagmiddag

Werp een blik naar buiten en je weet het: dat gaat de komende tijd helemaal niet goed komen met het weer. Zodra je niet wegwaait, komt het met bakken uit de lucht en anders bevries je wel. Dus what to do? Wij weten het wel! Combineer je liefde voor goed eten met je dorst naar kennis in een van de meest fabuleuze hotels van Amsterdam. Welkom bij de Culinaire Colleges.

In 2013 en 2014 organiseerde de Academie Culinair en Wijnschrijven al een serie colleges in het Okura Hotel in Amsterdam. Ook in 2015 zijn er weer 4 zinderende zondagmiddagen waar spraakmakende sprekers je van alles leren over opmerkelijke topics. We hebben alle colleges alvast voor je op een rijtje gezet.

Bakken! – Karen Luiten en Edwin Klaasen – zondag 1 februari
Edwin van Desem En Zo vertelt je alles over het bakken van brood. Zoals de naam van zijn bedrijf al doet vermoeden is deze held een autoriteit als het gaat om desembrood. Karin vertelt je alles over gebak waar zeker weten geen pakjes en zakjes bij komen kijken.

In de klem tussen voedings- en dieetindustrie – Gerrit Jan Groothedde – zondag 15 februari
Deze bekende Eetschrijver geeft je een onthutsend inkijkje in hoe de voedings- en de dieetindustrie elkaar in stand houden. Dat Gerrit-Jan kennis van zaken heeft, bewijst hij met zijn spraakmakende boek weg van de supermarkt en de medio 2015 verschijnende opvolger Eetschrijver Light, een anti-dieetboek.

De ziel van de Italiaanse keuken – Onno Kleyn – zondag 22 maart
Woonde ooit in Toscane en is de oprichter van de Academie Culinair Schrijven. Onno neemt je mee op een expeditie naar de ware aard van de Italiaanse keuken. Waarom tikken de Italianen een biertje weg bij hun pizza? En hoe zit dat nou met pasta? Je start bij de Romeinen en eindigt in de Italiaanse keuken van vandaag.

Wijn maken in Frankrijk – Daan van Dijkman – zondag 29 maart
Een verteller uit duizenden, wijnboer en voedingstechnoloog, Daan is van alle markten thuis. Sinds 1997 woont hij in Zuid-Frankrijk, en hier vertelt hij graag over. Maar je leert ook van alles over het telen van druiven en de details van het maken van wijn. Uiteraard moet er ook geproefd worden!

Praktische info.

–  de colleges starten om 16.00 uur en eindigen om 18.00 uur;
–  de reguliere toegangsprijs is € 24,50, met de code iens2015 krijg je € 4,50 korting;
–  koffie, thee en een glas wijn na afloop zijn inbegrepen;
koop hier je tickets.