15-01-2015

Amsterdam: de nachtbrakers

Het overkomt je vaker dan je zou willen; je zwerft ’s avonds laat door de stad op zoek naar een plek waar je nog lekker kunt eten, maar helaas: alle keukens lijken dicht te zijn. Je ziet het personeel de dweil uit de schoonmaakkast trekken, de barman het kleingeld uit de kas tellen en de moed zakt je in de schoenen. Hieronder vind je een aantal restaurants waar je ook rond middernacht je culinaire hartje nog op kunt halen. En dan bedoel ik niet het culinaire hartje dat op zoek is naar een klef broodje shoarma met knoflooksaus…

Bar Huf
Hier is het goed toeven na een avondje theater of bioscoop. Maar mannen, dit is ook de plek om jezelf te trakteren op een biertje met een stevige burger nadat je vriendin je tot de laatste koopavondminuut door de Kalverstraat heeft getrokken. Of je hier nou neerploft voor een drankje of een snackie, met een groep vrienden of met een eerste date; bij Huf zit je goed. En gezellig! Geniet van de heerlijke gerechten waarbij eenvoud en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Op vrijdag en zaterdag is de keuken zelfs tot 03.00 open, dus trap af op het Leidseplein, laad op bij Huf en zet vervolgens koers naar de Bastille (of naar huis als je in alle rust wilt uitbuiken en nagenieten).

Zondag t/m donderdag: 16.00 uur – 01:00 uur
Vrijdag & zaterdag: 16:00 uur – 03:00 uur

Huf

Brasserie Bark
Dit restaurant is populair bij bezoekers van Het Concertgebouw en wordt met name geprezen om zijn heerlijke visgerechten. Mensen die hier eenmaal één keer hebben gegeten, zullen tijdens volgende concerten al bij de eerste octaaf wegdromen over de malse kreeft die aan de overkant van de Van Baerlestraat op ze wacht. Een fantastische plek om een avondje uit te beginnen of te eindigen!

Maandag t/m zondag: 16:00 uur – 00:30 uur

Bark

Cannibale Royale
Centraler zal je het niet krijgen. Cannibale Royale ligt op kruipafstand van de Dam, de Kalverstraat en het shoppingwalhalla in de 9 Straatjes. Een ideale plek dus om neer te strijken na een gezellige dag in de stad. Maar, voor een restaurant met dit soort openingstijden ook niet onbelangrijk: het is binnen handbereik van de vele kroegen die het centrum rijk is. Hier kun je dus een stevige bodem leggen als de nacht nog jong is, maar tegelijkertijd een afzakkertje halen als je op weg bent naar huis. Vergeet de hype van haute cuisine en doe je tegoed aan de eerlijke en smaakvolle happen die bij Cannibale op tafel worden getoverd.

Zondag t/m donderdag: 18:00 uur – 03:00 uur (keuken open tot 02:00 uur)
Vrijdag & zaterdag: 18:00 uur – 04:00 uur (keuken open tot 03:00 uur)

Cannibale Royale

Bazar
Midden op de beroemde Albert Cuypmarkt zit dit bijzondere restaurant waar je je waant in de sfeer van duizend-en-één-nacht. En dan dus met de nadruk op ‘nacht’, want hier eet je in het weekend tot na twaalven voortreffelijke Oosterse specialiteiten. De entree alleen al maakt een bezoekje aan Bazar onvergetelijk; hoe vaak kun je nou zeggen dat je hebt gedineerd in een voormalige kerk? Het kleurige interieur en de vrolijke ambiance zorgen bovendien voor een perfecte start van een avondje uit in de gezellige Pijp.

Maandag t/m donderdag: 17:00 uur – 23:00 uur
Vrijdag: 17:00 uur – 24:00 uur
Zaterdag: 16:30 uur – 24:00 uur
Zondag: 16:30 uur – 23:00 uur

Bazar-Amsterdam