28-01-2015

Lang leve het einde van de detoxmaand!

Voor velen is het einde van de maand januari een teleurstelling; van die goede voornemens is namelijk niet veel terechtgekomen. Of misschien wel helemaal niets. Maar tegelijkertijd is het ook een opluchting en een einde aan die schijnheilige detoxtrend waarbij we massaal aan de zaden en quinoacrackers gingen. Want, waarom eigenlijk!? We hoeven toch nog lang niet in bikini? Daarom stel ik voor om van de komende maanden extra te genieten. Bijvoorbeeld op foodevents in het weekend. En dat zijn er voorlopig weer genoeg! Knaag dus doordeweeks lekker op die wortel en vertel aan je collega’s hoe jij en je lichaam in balans zijn, zodat je in het weekend alle remmen los kunt gooien en je maagwand ordinair op kunt rekken. Hoepel je vanaf mei gewoon wat harder..

Food Soul Festival Amsterdam
Om te beginnen met een smaakmakend festival in onze hoofdstad. Alweer de tweede editie van het Food Soul Festival. Deze keer uiteraard indoor, want tijdens het eten wil je geen koude voeten. De Kromhouthal in Amsterdam-Noord zal het hele weekend omgetoverd zijn tot één groot restaurant waar smaakbelevingen worden ondersteund door heerlijke soulmuziek. Er zijn circa 18 foodtrucks die jou tijdens deze 3 dagen zullen voorzien in al je culinaire behoeften. Dus of je nou aftrapt met de vrijdagmiddagborrel, elke dag systematisch wat trucks af vinkt of alleen zondag langswipt voor een einde-weekend-snack, dit festival zal je hartje (en opgerekte maagje) sneller doen kloppen!

Food Soul Festival
Food Soul Festival

3D ProefPark Wintereditie Haarlem
En onder het mom van ‘één truck is geen truck’ nog een foodfestival op wielen: het 3D ProefPark in Haarlem. Er werd een ‘S’ geplaatst voor MAAK-Terrein en zodoende ontstond de wintereditie van een prachtig concept: rijdende restaurants, foodtrucks, catercampers en bakfietsen die zichzelf presenteren met streetfood en gerechten uit de eerlijke keuken. Maar men wil tegenwoordig meer. Want, als ze in de medische wereld zelfs 3D kunnen printen, waarom moet ik voor mijn kiwi dan nog naar de groenteboer? Waarom kan ik mijn lamsbout dan niet inscannen en opsturen naar een zielig opa’tje dat vanavond alleen eet? Het antwoord op al dit soort vragen krijg je tijdens één van de indrukwekkende demonstraties over 3D Foodprinting. Leuk gevonden, want het voormalig Spaarnelandencomplex waar het evenement plaatsvindt vormt tevens de thuisbasis voor de 3D Printing Industrie. Wellicht mail je dit weekend dus een lekkere kipsaté naar jezelf en wacht ‘ie op je als je thuiskomt. Techniek staat voor niks.

3D ProefPark Wintereditie
3D ProefPark Wintereditie

Taste & Travel Vakantieproeverij Rotterdam
Sommige mensen geven hun geld uit aan reizen. Sommigen aan veel, vaak en lekker uit eten. Ik val binnen de laatste groep. Maar soms baal ik aan het einde van de maand wel dat ik dus wéér niks heb gespaard voor die mooie reis die ik ooit nog wil gaan maken. Er is echter ook nog een tussencategorie, namelijk de mensen die reizen en eten perfect op elkaar af weten te stemmen. En het kan echt dichter bij huis dan je denkt! Op de Taste & Travel Fair in Rotterdam maak je dit weekend kennis met verschillende culturen en hun keukens. Een initiatief van het grootste cateringbedrijf van Nederland, Maison van den Boer. Dat belooft weer veel smaakimpressies op te leveren en mogelijk een goede motivatie om dat spaarvarken nu echt op slot te doen.

Taste & Travel Vakantieproeverij
Taste & Travel Vakantieproeverij