04-11-2015

Hofman Café – Utrecht: Een hele goeie steak!

Hofman Café was bij mij tot nu toe alleen bekend als favoriete uitgaansgelegenheid van mijn broertje, maar het schijnt nu dé place-to-be te zijn. Dat je hier kunt eten is compleet nieuw voor mij. Zelf word ik graag verrast en verwend met nieuwe smaken en combinaties en omdat ik mijn kinderen ook altijd leer dat “Je alles eerst moet proeven om te weten of je het lekker vindt,” waag ik deze stap.

Het is zaterdagavond en de zaak staat vol borrelende 40-ers en 50-ers. Ik gok een familieborrel. Achterin staat een aantal tafeltjes waaraan mensen zitten te eten. Op het podiumpje staat een DJ op ouderwets vinyl funky en soul platen te draaien, wat zorgt voor een zeer gezellige sfeer. De bediening is uiterst attent en bij ons eerste drankje wordt gevraagd of we wat brood willen. Geen amuse? Nee, gewoon old-school brood met kruidenboter!

En dat smaakt ons goed, aangezien we al behoorlijke trek hebben. Bij het bestellen van een karaf water wordt ons verteld dat dat € 1,- kost ten goede van een project voor Kenia. Mooi initiatief!

Vervolgens krijgen we een hapjes-plankje. Diverse kleine hapje en vooral de wortelsoep is erg lekker met Oosterse smaken. Ook ligt er wat gerookte zalm en een quesadilla. De loempia met blauwaderkaas en gembercompote is verrassend lekker. Het broodje met geitenkaas, walnoten en honing is simpel en minder origineel, maar erg lekker.

Kaasfondue-Hofman

Dan komt het hoofdgerecht op tafel: kaasfondue voor mijn zus en ik ga voor de steak. Zodra ik mijn mes erop zet, glijd deze er al bijna automatisch er doorheen, zo zacht is dit stukje vlees. Het wordt, zoals alle gerechten, geserveerd op een houten plank. De friet erbij, lekker! De roerbakgroenten wat minder, veel slierten rode ui en hier en daar een verdwaald stukje wortel en courgette. Erg jammer, want verder is het top! De ‘cuisson’ is perfect en tot het laatste hapje is mijn steak verrukkelijk.

hofman 1

De kaasfondue valt ook goed in de smaak bij mijn zus en deze wordt creatief geserveerd in een uitgeholde bruine bol. Dit ziet er leuk uit, maar wat minder praktisch, omdat de kaas snel afkoelt. Zoals altijd bij kaasfondue is het een gedoe om op te eten, alles zat onder de half afgekoelde kaas!

Het grand-dessert was de ideale portie en fijne balans tussen fris ijs en lekkere taart. De chocoladetaart was opgewarmd in de magnetron en werd daardoor een beetje zompig, waardoor de smaak wat minder werd. Maar, de cheesecake ‘New York style’ was heerlijk en het frambozenijs paste er perfect bij.

Grand-dessert-Hofman

Kortom; voor een eenvoudige hap van redelijke kwaliteit en een top steak kom ik hier zeker weer terug. De wijnen en diverse biertjes maakten het een smakelijk geheel en de zeer vriendelijke bediening zorgt voor een geslaagde avond!