23-11-2015

IENS Loves Beer – LOOF, Utrecht

Of vrouwen, diner en bier samengaan? Samen met mijn vriendin Tessa nam ik afgelopen vrijdag, op de eerste dag van de ‘IENS Loves Beer’-week de proef op de som bij restaurant LOOF op het Domplein in Utrecht. Normaal gesproken zijn wij eerder van een lekker flesje wijn bij het eten. Bier drinken we wel, maar in de kroeg. Heel af en toe kan ik een speciaal biertje nog wel eens waarderen. Bijvoorbeeld op een zondagmiddag ergens op een terrasje in de herfstzon. Bier bij het diner zou niet zo snel onze eerste keus zijn.

Toch zie je steeds meer hotspots bier bij hun gerechten serveren. Bij een toenemend aantal restaurants vind je zelfs een complete bierkaart. Bij LOOF kregen we een 3-gangenmenu geserveerd waar bij de eerste twee gangen twee verschillende bockbiertjes werden geschonken, passend bij de gerechten. De eerste gang bestond uit een carpaccio voor Tessa en een gegratineerde geitenkaas voor mij, waarbij we ieders de helft deelden. Hierbij kregen we een flinke pul Bavaria bockbier waar me van bijstond dat onze serveerster iets uitlegde over ‘bitter’ en een ‘afdronk van caramel’. Vrij zwaar (ook letterlijk), maar wel lekker! Foto 20-11-15 23 36 15

Foto 20-11-15 23 34 38

Na het, overigens ook heerlijke voorgerecht, werden onze hoofdgerechten op tafel gezet. Een knap opgemaakt bord met daarop een verrukkelijke zeebaarsfilet. Dit keer vergezeld door een La Trappe bockbier. Dit bier werd ingeschonken in een mooi, sierlijk glas en alleen al daardoor proefde dit biertje wat ons betreft nèt iets lekkerder dan de vorige. We blijven vrouwen…

Foto 20-11-15 23 32 51

Na deze heerlijke twee gangen inclusief passende bieren zaten we eigenlijk gigantisch vol en dat terwijl we met flinke trek waren gearriveerd. Die bokbiertjes vullen behoorlijk! Onze buurtjes aan het tafeltje naast ons liepen echter telkens één gang voor op ons. We konden daardoor zien dat de chocolademousse er toch wel erg lekker uitzag.

Foto 20-11-15 23 29 33

Nadat we deze ook verorberd hadden (dit keer met koffie en thee) waren we compleet verzadigd. Om daarna tóch nog even af te sluiten met nog één laatste biertje in de kroeg om de hoek…

De IENS Loves Beer week duurt nog tot en met 29 november. Kijk dus snel op www.ienslovesbeer.nl voor de deelnemende restaurants.