09-12-2015

10 keer kerst buiten de Randstad

Na onze blog met kersttips in Amsterdam, wisten veel van jullie ons te vertellen dat er meer is met kerst dan alleen in onze hoofdstad. Dat is zeker zo! We hebben even een weg gebaand tussen al het menu aanbod en hebben een Kerstige selectie voor je gemaakt. Heb je nog een leuke toevoeging? Dan vullen wij hem aan!


Oost Nederland – Nijmegen:

Vesters, Nijmegen  – “Er is niets ongezonders dan het leven zelf” (Jacques Brèl). Achter deze uitspraak staat Vesters, Nijmegen 100%. Hier geniet je volop van het heerlijke leven, van oester tot aan de kerstbonbon! Benieuwd wat zij serveren? Kijk dan hier.

Ivory, Nijmegen – Van kunst aan de muur tot aan je laatste slok koffie, hier is alles tot in de puntjes geregeld. Met kerst serveren zij 6, 8 of 10 gangen met onder andere hert, coquille, ossenstaart en duif. Je kunt hier het hele menu bekijken.


Brabant – Breda en Eindhoven

wolfslaar header blog

Wolfslaar, Breda – Het landschap hier is een kerstdecor op zich. Vier kerst in winterse sferen in het vroegere koetshuis. Op kerstavond is hier nog te reserveren.  Voor de kerstdagen raden we je aan het restaurant zelf even te contacten.

Oriental green house, Eindhoven – Met drie restaurants in house heb je hier genoeg keukenkeuze. En dat in een van de meest levendige steden met kerst! Geniet van Pacific Ocean Buffet, Japans of hun ‘balkon’ specialiteiten. Hier vind je meer info.


Utrecht – Utrecht

Fort aan de Klop, Utrecht – Je kunt niet barbecueën in de winter? Ja wel hoor, dachten ze bij Fort aan de Klop. Het historisch fortterrein aan de Klop wordt hier in de wintermaanden omgetoverd tot een magisch winter wonderland. Je kunt hier nog met een grote groep voor reserveren (niet op 25 & 26 december).


Zuid-Holland: Stolwijk en Den Haag

Polderkeuken, Stolwijk – Kerst in de polder! Stolwijk is een eindje uit de bewoonde stad, maar misschien maakt dat juist dat bezoek speciaal. Meerdere restaurants zetten de Langoustine in als paradepaartje. Maar aan die van De Polderkeuken kan geen ander restaurant tippen. Geniet van heerlijke gerechten linea recta uit de polder!

Cottontree Mer by Gert Jan, Den Haag – “Welcome to our colourful kitchen” is het eerste wat je hier hoort. En dan gaat het niet om de kleding of het uiterlijk van de bediening maar om de variatie aan groenten en natuurlijk de geserveerde vis! Ook kun je met kerst reserveren bij hun zusje, de city versie van Dimitri!


Zeeland: Middelburg

De Gespleten Arent, Middelburg – Een Zeeuwse kerst vier je bij De Gespleten Arent! Met een wat groter budget (€75) kun je je hier de hele avond laten verwennen. Op kerstavond en tweede kerstdag zijn nog tafeltjes vrij, maar wees er snel bij.


Noord Holland: Kaag en Edam

Tante Kee, Kaag – Tante Kee maakt elke dag gezellig, zo ook kerst. Ook dit jaar kunt je weer gezellig kerstfeest vieren bij je liefste tante op Kaag eiland. Je kunt proeven van de gerechten die Raymond en zijn team in petto hebben voor het nieuwe jaar!

Fortuna, Edam – Dennenappellikeur in het mega knusse restaurant Fortuna! Perfect voor als je de grote stad niet in wilt. Bekijk hier het menu.