25-02-2016

John Dory, Amsterdam – Een middag in de vistronomie

Ja, je leest het goed. Arjen Wennekes, bekend van o.a. Visaandeschelde, vaart sinds februari een nieuwe culinaire stroming: vistronomie. En wij voelden ons daar als een vis in het water bij!

Donderdagmiddag werden we verwend met een culinaire 5-gangen lunch bij John Dory, een naam die om 02:00 uur ’s nachts in de kroeg werd bedacht! Zonnevis stond deze middag niet op het menu, want ze koken seizoensgebonden en vanuit water dichter bij huis. Wel was er koolvis, snoekbaars, kabeljauw en ceviche van mosselen.

We worden ontvangen op de beneden verdieping van het oude pakhuis waar we twee heerlijke snacks voor onze kiezen krijgen, uiteraard met vis. Daarna worden we naar boven begeleid en begint Arjen enthousiast te vertellen. Zijn vrouw heeft al 10 jaar eerder een eigen restaurant geopend, maar Arjen koos er voor om nog verder te leren onder de hoede van Michiel bij Visaandeschelde. Nu was het moment daar, het pand van Le Zinc et les autres kwam vrij en Arjen greep zijn kans. Een prachtig industrieel en toch klassiek visrestaurant in hartje Amsterdam.

We gaan niet al Arjen’s geheimen prijs geven, maar ga vooral zelf proeven. Bij John Dory geen trillende handjes en armen op de rug, nee gewoon lekker ontspannen in de mix tussen en bistro, gastronomie en gewoon goede visgerechten. En die gewoon goede visgerechten zien er verdomd mooi uit!

IMG-20160225-WA0008

foto