25-04-2016

Midtown Grill – Amsterdam: serieus gevaar voor groenteliefhebbers

Toegegeven, ik ben totaal geen echte vleesliefhebber. Ik ben zelfs jaren vegetariër geweest. Toen de gelegenheid zich voor deed om een bezoekje te brengen aan Midtown Grill, wilde ik hier met name mijn vlees-liefhebbende tafelgenoot blij mee maken.  Nooit verwacht dat ik hier als een echte carnivoor mezelf te buiten zou gaan aan steaks, t-bones en ribeyes.

“Best steakhouse in Amsterdam”

Het begon (en eindigde) allemaal met Rodrigo. Ik denk niet dat Midtown Grill hetzelfde zou zijn zonder deze Mexicaanse ober.  Enthousiast komt hij naar ons tafeltje gelopen, een glazen trolley met allerlei stukken vlees erin voor zich uit duwend. Met een charmant Spaans accent en veel handgebaren vertelt hij honderduit over de speciale grills, huisgerookt vlees en een variatie aan speciale bereidingswijzen. “We are the best steakhouse in Amsterdam”! concludeert hij zelfverzekerd.  Ok, nu ben ik benieuwd.

Alleen al voor de brownie

Rodrigo overhandigt ons de menukaart, maar benadrukt met enige stelligheid dat hij toch echt de ‘keuze van de chef – familie stijl’ zou nemen als hij ons was. En wie zijn wij om Rodrigo tegen te spreken? Maar vooraf moesten we toch ook echt de selectie van carpaccio, oesters en garnalen proberen. Vooruit…

Midtown Grill voorgerecht

Midtown Grill vlees 2

Ok, het voorgerecht was heerlijk. Maar dat vlees… Zo had ik het nog nooit geproefd. Zo mals en vol van smaak. Echt goddelijk. Met frietjes en smakelijke groenten erbij zaten we halverwege volledig vol. Gelukkig vertelt Rodrigo dat de ‘restjes’ naar een ‘local farm’ gaan. Happy animals, zegt hij breedlachend. Gelukkig maar.

Een toetje gaat er eigenlijk niet meer in, maar de karamel brownie en de oreo cheesecake zien er té lekker uit om te laten liggen. Alleen al voor die brownie wil ik hier terugkomen.

Midtown Grill cheesecake

Midtown Grill brownie

Rollend naar huis

Rodrigo kan ons inmiddels zo’n beetje naar buiten rollen, zo vol zitten we. Even later zit ik, 3 kilo zwaarder, op de fiets naar huis. Ondanks dat het al een tijdje lente is, voel ik me net alsof ik zojuist heb genoten van een overdadig kerstdiner. De volgende ochtend sta ik om 7.00 uur op de loopband in de sportschool en ondanks het vroege tijdstip bedenk ik me dat het Midtown Grill het absoluut waard is. Met super attente bediening, een vermakelijk uitzicht op de dolende toeristen bij de Stadhouderskade, maar vooral het vreselijke  goede vlees gaat bij dit restaurant zelfs een doorgewinterde groenteliefhebber overstag voor steaks!