high-tea
01-05-2016

High tea-time!

Er was eens… een hertoginnetje uit Groot-Brittannië. Ze luisterde naar de naam Anna van Bedford en leefde in de 19e eeuw. Blijkbaar was onze Anna een bourgondisch ingestelde hertogin met een licht-ongeduldige inslag, want als ze vond dat het avondmaal te lang op zich liet wachten, diende ze een verzoeknummertje in bij de keuken. En zo stilde zij dagelijks rond een uur of vier haar lekkere trek met verschillende hapjes, die ze onder het genot van een pot thee gezellig op bed weg knabbelde…

Goed verhaal, dat zeker, maar of de term ‘high tea’ hier écht van afstamt? Helaas. Die geschiedenis is namelijk een stuk minder romantisch. Volgens historici stamt de term niet af van een dergelijk luxe middagritueel, maar van een vroege maaltijd die arbeiders rond een uur of zes nuttigden, bestaande uit eieren, saucijsjes, chips en witte bonen in tomatensaus op broodkorsten. Niet bepaald koninklijk dus. Het fenomeen high tea zoals wij ’t kennen, dus een verscheidenheid aan lekkere, luxueuze zoete en hartige hapjes, lijkt meer op dat wat de Engelsen ‘Afternoon Tea’ noemen.

Maar ach, wat maakt het eigenlijk uit hoe het heet? Als het maar lekker is! En houden we niet allemaal van een middag vol thee, taartjes scones, muffins en sandwiches? Dat dachten wij ook! Daarom hebben we speciaal voor jou alle restaurants verzameld die een speciale high tea serveren. Kies hier je stad, vind een leuk restaurant en reserveer gelijk een tafeltje!

 

High tea bij restaurants in jouw stad

 

Amsterdam

Rotterdam

Den Haag

Utrecht

Haarlem

Den Bosch

Maastricht

Groningen

Arnhem

Hartige high tea