17-10-2016

Perslunch Hoofdstad Brasserie – Hotel de l’Europe

Vrijdag hadden mijn collega Thijs en ik het voorrecht om aan te schuiven voor een lunch bij Hoofdstad Brasserie, de brasserie van Hotel de L’Europe. Sinds een maand zwaait Alex Haupt, geboren in Sydney, hier de scepter.

Maandelijks wordt er een nieuwe talentvolle jonge chef uitgenodigd om twee dagen in Hoofdstad Brasserie te laten zien wat hij waard is. Onder de noemer ‘Alex Invites..’ was het ditmaal Oostenrijker Joachim Jaud, winnaar van Der Junge Wilde, een prestigieuze wedstrijd voor jonge chefs in Oostenrijk. Met zijn Oostenrijkse kookstijl met lichte Japanse invloeden tovert hij het ene na het andere prachtige gerecht op tafel. Daarnaast kunnen we Joachim en zijn team op de voet volgen wegens de prachtige open keuken, welke alleen al de moeite waard is een bezoekje te brengen aan Hoofdstad Brasserie.

menu-renz

Na de amuse, waarin een mini-donut met zalmkuit wordt geserveerd, vliegen de smaakbommen ons rond de oren. We starten met een enorme langoustine (zachtgegaard), geserveerd met radijs, nori en soya, gevolgd door mijn favoriet van de middag: makreel met bieslook en appel. Vervolgens is het tijd voor forel, waarbij je je even in Oostenrijk waant. De hoofdschotel bestaat uit een stuk zacht gestoofde runderwang, en als ik zeg zacht gestoofd, bedoel ik echt zacht gestoofd… Man, wat is dat vlees mals!

combi-gerechtenrenz

In het dessert zie je dan weer duidelijk de Japanse invloeden terug waarbij sesam, gember en peer met elkaar gecombineerd worden. Wil je weten waar dat naar smaakt? Dan zul je toch echt komende maand naar Hoofdstad Brasserie af moeten reizen aangezien dit menu de hele maand op de kaart staat, voor naar mijn mening een wel heel zacht prijsje… (lees €58,-).