03-05-2018

Bezorg je moeder de Moederdag die ze verdient

Goed, de verse jus is op, de kruimels van de croissants zijn uit bed geveegd en Moederdag kan beginnen. Maar wat als we die moeders nou eens écht in de watten leggen? IENS begrijpt dat ook voor hen de liefde door de maag gaat, en geven je graag tips om deze Moederdag een écht succes te maken!

Vorig jaar…
Dat moeders graag het restaurant opzoeken, bleek vorig jaar ook al. Op Moederdag werden met IENS ruim twee keer zoveel reserveringen verwerkt als op een normale zondag. De restaurants die de meeste moeders ontvingen, waren:

  1. Black and Blue, Amsterdam
  2. De Dagvisser, Den Haag
  3. Harry’s, Maastricht
  4. BAUT, Amsterdam
  5. Diga, Haarlem
  6. The Lobby Fizeaustraat Restaurant & Bar, Amsterdam
  7. Gauchos aan de Maas, Rotterdam
  8. Gauchos, Breda
  9. Restaurant Lt. Cornelis, Amsterdam
  10. Restaurant Johannes, Amsterdam
Restaurant Black and Blue, Amsterdam
Restaurant Black and Blue, Amsterdam

Moedervoer

Wat kunnen we uit dit lijstje leren? Dat vorig jaar men met name in de hoofdstad uit eten ging. Een diner is dus goed in combinatie met een bezoek aan Amsterdam. Ook de kwaliteit is opmerkelijk: de gemiddelde IENS-score van deze top 10 was maar liefst 8,8. Het is niet gek dat er Insiders terugkomen in deze lijst – en ook veel net daarbuiten. Dat is ook logisch, natuurlijk: voor ma niets dan het beste!

 

De Franse keuken lijkt het populairst in deze top 10 – en ook de andere goed scorende restaurants serveerden vaak gerechten uit het land van de jus d’oranges en de croissants die je ‘s ochtends op bed bracht. Ook plekken waar je goed kan lunchen werden vaak bezocht.

Restaurant Diga, Haarlem
Restaurant Diga, Haarlem

Dus waar neem ik haar mee naartoe?

Uit dit lijstje komt er geen specifiek soort gerecht naar voren dat moeders het liefst bestellen. Vis, vlees en vegetarisch: waarschijnlijk weet je zelf het beste waar ze van houdt. Wat wel duidelijk is, is dat je best mag uitpakken bij een restaurant met een goede beoordeling – en dat uit eten prima tussen de middag kan.

 

Om je op weg te helpen, hebben we in de vier grootste steden van ons land een selectie gemaakt. Van alles wat (vlees, vis of vegetarisch) en altijd met een goede waardering van IENS gebruikers:

 

Neem je moeder dus een dagje op pad naar een van deze restaurants in een van deze steden! Mocht je het iets dichter bij huis willen zoeken, dan heb je op IENS altijd een ruim aanbod van andere goede restaurants. Zo weet je zeker dat jouw moeder de Moederdag krijgt die ze verdient!