AMSTERDAM - Marco Spina en zijn chef bij PepeNero
14-11-2018

Italiaanse passie bij #9: Pepenero

Wij zijn gek op Italiaans eten. Bruschetta, vervolgens een pasta en een tiramisu toe: geen wonder dat zoveel Nederlanders jaarlijks naar Italië op vakantie gaan. Het is dan ook totaal niet vreemd dat we op plek 9 in de top 10 van de Insider Top 2019 een échte Italiaan vinden: Risto Enoteca Pepenero uit Amsterdam.

Pepenero

Vraag een Italiaan in Nederland waar je hier lekker Italiaans kunt eten en het zou goed kunnen dat het antwoord niet zo eenvoudig over de lippen komt. Italianen zijn immers gepassioneerd over eten en nemen niet gauw genoegen met half werk. Zo ook Marco Spina, dat als gastheer met zijn authentieke Pepenero een knappe top-tienpositie noteert. Of, nouja, authentiek… “Authentiek is een woord waar ik niet zo gek op ben”, vertelt Marco. “We zijn allemaal Italiaans, dus we hoeven niet te doen alsof we Italiaans zijn.”

 

Team met een tien

Samen met compagnon Daniele Lauritano, die de leiding over het keukenteam heeft, staat Marco nog iedere dag in de zaak. Dat is één van de drijvende krachten achter het succes van Pepenero, denkt hij. “Wij zíjn het concept. Daarbij hebben we een geweldig team om ons heen verzameld. Mensen komen bij ons, en verwachten een 10. Maar omdat we een team met een 10 zijn, maken we die verwachtingen ook waar”.

 

Toen het restaurant de deuren opende in 2016, werd Pepenero direct de hoogste nieuwkomer in de IENS TOP. Nu stomen ze dus door naar de absolute top. “Het is een enorm mooi compliment dat we krijgen van de gast”, geeft Marco aan. “We zijn net door Italië Magazine verkozen tot beste Italiaanse restaurant en om dan ook nog door het grootste reserveringsplatform tot één van de besten te worden gekozen… Daar word ik heel blij van.”

Pepenero gerecht

Mick Jagger

Het is een combinatie van 3 dingen die volgens de gastheer de basis leggen voor Pepenero. “Professionaliteit, Italiaanse passie en kwalitatieve Italiaanse producten – dat is waar mensen voor terugkomen. Vanaf de dag dat ik open ben, zit ik al vol.” Bovendien zitten daar zo nu en dan bijzondere gasten tussen, die Marco regelmatig op de Facebook van het restaurant deelt. “Mick Jagger, de selectie van Ajax: Pepenero is een gevestigde naam, waar ook beroemde mensen veel op af komen. Andere bekende mensen zien dat op social media weer voorbij komen en zijn op hun beurt weer geïnteresseerd. Zo krijgen we veel media-aandacht. Daarbij stonden we laatst nog in een tien pagina’s tellend artikel in een groot Italiaans magazine. Ook dat trekt mensen naar ons restaurant”.

 

De zaken gaan goed dus, in het restaurant aan de Amstel. Om een plaatsje te bemachtigen, moet je inmiddels flink van te voren een reservering plaatsen. Marco: “We zijn ook niet bang dat het morgen slechter gaat en genieten van het heden. Zolang de gasten bij ons genieten, blijven we lekker onszelf.”

 

Reserveren

Reserveren bij de nummer 9 uit de Insider Top 2019? Dat doe je hier.

 

Bekijk hier de rest van de Insider Top 2019.