Main image ontwikkelingen TheFork
17-06-2020

Nieuwe aanpassingen TheFork

Zo maken we reserveren beter

Het is geweldig dat we weer uit eten mogen! In de periode dat dat niet mocht, hebben we niet stilgezeten. We hebben TheFork verbeterd, zodat je in deze periode (en daarna!) nog fijner je tafel met TheFork reserveert. Zo kan je voortaan bijvoorbeeld zien welke voorzorgsmaatregelen een restaurant treft en kan je een tafel reserveren op het terras.

Coronamaatregelen in restaurants

Benieuwd welke coronamaatregelen het restaurant getroffen heeft? Op sommige restaurantpagina’s vind je vanaf nu een lijst, waar je kunt zien hoe het restaurant zich voorbereidt op jouw komst. Restaurants kunnen dat zelf aangeven, zodat je weet wat je in het restaurant kunt verwachten.

Coronamaatregelen restaurant

 

Zelfde huishouden?

Op de pagina waar je je reservering bevestigt, kan het restaurant vragen of jij en je medegasten voor die reservering uit één huishouden komen. Dit helpt het restaurant bij het voorbereiden van je tafel op de avond van je reservering. 

Reserveren op terras

Sommige restaurants geven je de mogelijkheid om een tafel te reserveren op het terras dankzij de zitvoorkeuren die je voortaan kunt doorgeven. Zo weet je dat jouw plekje in de zon verzekerd is. Dit is een nieuw veld, dat ook op de pagina staat waar je je reservering bevestigt. Sommige restaurants geven je zelfs de keuze voor het type tafel.

Zitvoorkeuren

Gezondheidsvragen per mail

Voordat je aan tafel plaatsneemt, is het restaurants verplicht je naar je gezondheid te vragen. Deze vragen kan het restaurant pas bij aankomst stellen, maar sinds kort kan je deze vragen ook per mail ontvangen, vóór je reservering. Door op de knop in die mail te klikken, of te reageren op de mail, kan je aangeven hoe het met je gezondheid gesteld is. Dit wordt verder niet door TheFork opgeslagen en is puur voor het restaurant bedoeld om in te kunnen schatten of je gezond genoeg bent om je te bedienen.

Blijven ontwikkelen

We blijven verder nadenken over hoe we jouw restaurant- en reserveerervaring zo goed mogelijk kunnen maken. Achter de schermen zijn we altijd bezig met de volgende stap. Benieuwd hoe de ontwikkelingen uit deze blog eruit zien? Ontdek het zelf op TheFork!

Ga Naar TheFork

Covid-blog We mogen weer

Je vindt meer info over de regels bij uiteten gaan hier. Je vindt alle informatie over het coronavirus op de site van de overheid.